Розвиток працездатності засудженого при організації послуги в середовищі пенітенціарної системи держави - Саєнко, В.Г. (Вісник економічної науки України, 2010)
Запропоновано методичний підхід по розвитку працездатності засудженого з метою включення останнього у виробничу програму казенного підприємства пенітенціарної системи і держави в цілому. При аналізі низки показників і компонентів надано пояснення теоретичних процесів і їх складових за сутністю в логічній послідовності, де первинним елементом виступає «професійне середовище», в яке людина повинна увійти підготовленим працівником і виконавцем, тобто «суб’єктом праці».