Вступ України до НАТО – наш об’єктивний шлях до Європи - Огризко, В.С. (Економiчний часопис-XXI, 2009)
У статті аргументуються такі тези: євроатлантична інтеграція є не тільки визначеним законодавчо державним курсом України, а її об’єктивним шляхом до європейської спільноти; із вступом до НАТО в Україні будуть створені умови для більш безпечного і заможного життя громадян; питання про вступ України до НАТО має вирішуватися на державному рівні, а не під час референдуму; просвітницько-інформаційна діяльність з євроатлантичної тематики повинна мати не пропагандистський, а роз’яснювальний характер.