Модель народної економіки для України: основні риси - Філіпенко, А.С. (Економiчний часопис-XXI, 2009)
Стаття присвячена проблемі змісту та соціальної спрямованості української економіки. В ній системно розглядаються генетичні, антропологічні джерела, цивілізаційні чинники впливу на вітчизняне господарське середовище і чинні ендогенні та екзогенні фактори формування національної економічної моделі. Значна увага приділена використанню досвіду розвинутих країн зі створення раціональних економічних систем. Аналізуються питання оптимізації економічної політики в Україні.