Економічна безпека як стратегічна складова національної безпеки України - Белоусова, І.А. (Економiчний часопис-XXI, 2010)
У статті розкрито сутність економічної безпеки держави, питання забезпечення якої особливо актуалізувалися в умовах світової фінансово-економічної кризи і посилення кризових явищ усередині країни. Автором визначено засади та здійснено поелементний аналіз економічної безпеки держави, запропоновано сценарії розвитку стратегії економічної безпеки України як важливої складової національної безпеки держави.