Взаємодія президента і парламенту у президентсько-парламентській формі правління на основі досвіду сучасної України та країн ЄС - Алєксєєнко, І.Г. (Економiчний часопис-XXI, 2010)
Стаття присвячена виявленню спільних рис і розбіжностей у функціонуванні форми правління в сучасній Україні й країнах Європейської спільноти. Обговорюється питання співвідношення політичної доцільності та групових інтересів у контексті формування парламентсько-президентської форми правління.