Війна: від економічних мотивів до наслідків - Возьний, К.З. (Економiчний часопис-XXI, 2010)
У статті досліджено особливості й проблеми взаємозв’язку війни та економіки, вплив економічної мотивації на формування військово-політичної доктрини сучасного світу, механізми реалізації приватних бізнесових інтересів в умовах війни, динамічну взаємну залежність між рівнем макроекономічних показників воюючих країн і військовими подіями, що супроводжують відповідні економічні зміни; дано оцінку війни як гіпотетичного фактора економічного зростання та занепаду.