Технополіси: економічна суть, причини їх створення та японський досвід - Чудаєва, І.Б. (Економiчний часопис-XXI, 2010)
Проаналізовано сутність та організаційно-економічний механізм функціонування технополісів у Японії. Виявлено основні чинники, що сприяють створенню і ефективному функціонуванню технополісів, внесено пропозиції стосовно доцільності їх створення в Україні.