Стратегічне планування розвитку регіону: основні поняття, вимоги та алгоритм здійснення - Тіщенко, А.П. (Вісник економічної науки України, 2010)
Узагальнені й розвинені науково-методичні засади стратегічного планування розвитком регіону. Визначені напрямки вдосконалення механізму його забезпечення. Розглянуті фактори, які впливають на процес розробки стратегії. Розроблений алгоритм стратегічного планування економічного розвитку регіону.