О решении игровой задачи динамического коммивояжера - Белоусов, А.А.; Бердышев, Ю.И.; Ченцов, А.Г.; Чикрий, А.А. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Досліджено ігрову задачу почергового зближення при простих рухах гравців. Критерієм якості є сумарний час упіймання переслідувачем кожного з групи втікачів. Вважається, що переслідувач в своїх діях керується законом паралельного переслідування. Тоді оптимальною відповіддю втікачів буде прямолінійний рух з максимальною швидкістю. Це дає можливість звести початкову нескінченно-вимірну задачу оптимізації до двох скінченновимірних.