Решение задачи о максимальном разрезе графа методом глобального равновесного поиска - Шило, В.П.; Шило, О.В. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Запропоновано підхід до розв’язання задачі про максимальний розріз неорієнтованого графа. Він базується на використанні методу глобального рівноважного пошуку, який на даний час є одним із найефективніших методів дискретного програмування. Досліджено ефективність запропонованого алгоритму.