Динамика стационарных структур в параболической задаче с отражением пространственной переменной - Белан, Е.П. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Досліджено динаміку стаціонарних структур у нелінійному оптичному резонаторі з перетворенням відображення в двовимірному оборотному зв’язку. Математичною моделлю системи є скалярне параболічне рівняння з відображенням просторової змінної та умовою Неймана на відрізку. Досліджено еволюцію форм структур та їх стійкість при збільшенні відрізка. Встановлено, що число стійких структур зростає при зростанні відрізка. Використано метод центральних многовидів та метод Гальоркіна.