Универсальные компакты в lp - Орлов, И.В. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Компактні еліпсоїди в lp (1 ≤ p < ∞) та с0 includes l∞, описані як універсальні компакти, які поглинають усі інші компакти. Крім того, дані простори описані як індуктивні межі підпросторів, породжених компактними еліпсоїдами. Розглянуто застосування до компактних екстремумів варіаційних функціоналів.