Об оценках числовых характеристик сложности постоптимального анализа дискретных задач оптимизации - Михайлюк, В.А. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Введено функцію, що характеризує складність постоптимального аналізу дискретних задач оптимізації. Для цієї функції отримано верхню оцінку і в класі методів гілок і меж для одновимірної задачі про ранець нижню оцінку. Виділено клас задач про покриття множинами з поліноміальною оцінкою заданої функції.