Анализ влияния глобальных угроз на устойчивое развитие стран и регионов мира с помощью байесовских сетей доверия - Згуровский, М.З.; Болдак, А.А.; Померанцева, Т.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Застосовано байєсівські мережі довіри для встановлення на якісному рівні причинно-наслідкових залежностей між глобальними загрозами і індексами сталого розвитку. Використання запропонованих в роботі методів синтезу мережі довіри та узагальнення результатів моделвання дозволило отримати цілісну інтерпетацію процесів впливу глобальних загроз на сталий розвиток країн і регіонів світу.