Устойчивость в импульсных системах с марковскими возмущениями в схеме усреднений. I. Принцип усреднения для импульсных марковских систем - Царьков, Е.Ф.; Ясинский, В.К.; Малык, И.В. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Використано метод малого параметру Боголюбова–Митропольського для вивчення поведінки стохастичних диференціальних систем при дослідженні відповідних властивостей розв’язків усереднених систем.