Нейросетевая модель двигателя внутреннего сгорания - Сериков, С.А. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Одержано математичну модель двигуна внутрішнього згоряння на основі апроксимації його швидкісних характеристик, показників економічності і токсичності відпрацьованих газів за допомогою штучної нейронної мережі прямого розповсюдження. Досліджено залежність помилки апроксимації характеристик двигуна від структури і параметрів моделі.