Роль архієпископа Феофана (Прокоповича) у формуванні імперського духу Московії та піднесенні постаті Петра І - Лучанін, С.М. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
У статті Сергія Лучаніна «Роль архиєпископа Феофана (Прокоповича) у формуванні імперського духу Московії та піднесенні постаті Петра І» розкривається діяльність архиєпископа Феофана (Прокоповича) як апологета ідей російського царя Петра І. В контексті складеного архиєпископом Феофаном (Прокоповичем) «Духовного регламенту» автор аналізує одну з площин догодження задумам Петра І.