Система управління підприємством як предмет дослідження теорії організації - Калюжна, Н.Г. (Вісник економічної науки України, 2011)
Доведено необхідність установлення характеристик системи управління підприємством з точки зору теорії організації. Здійснено семантичний аналіз терміну «організація». Установлено семантичні відносини між елементами предметної області «організація» в контексті дослідження системи управління підприємством. Обґрунтовано правомірність розгляду системи управління підприємством у якості одного з елементів предметної області дослідження теорії організації.