Класичні теорії мотивації: еволюція підходів - Резнікова, О.С. (Вісник економічної науки України, 2011)
Сьогодні персонал є однією з основних конкурентних переваг суб’єктів господарювання, а мотивація — потужним інструментом конкурентної боротьби і здобуття прибутку. В статті визначається поняття «мотивація», розглядаються ключові положення класичних теорій мотивації та виділяються основні етапи формування підходів до мотивації праці в межах цих теорій.