Сравнительный анализ налоговой политики Украины и Европейского Союза в сфере косвенного налогообложения - Пономаренко, Д.В. (Вісник економічної науки України, 2011)
Проведений порівняльний аналіз податкової політики України у сфері непрямого оподаткування з податковим законодавством ЄС. Розглянуті вимоги Податкового кодексу України і Директиви ЄС «Про сумісну систему податку на додану вартість». Визначені загальні і відмітні вимоги законодавства України і ЄС у сфері оподаткування податком на додану вартість.