Розробка методологічних принципів економічної діагностики та їх застосування при створенні механізму діагностики розвитку ресурсної компоненти економічного потенціалу міста - Гуляк, Р.Е (Вісник економічної науки України, 2011)
У статті автором розроблені методологічні принципи економічної діагностики соціально-економічних систем. В результаті застосування процесного підходу до виявлених автором етапів діагностичного процесу сформовано механізм діагностики ресурсної компоненти економічного потенціалу міста, в основі якого лежать розроблені системно-діагностичні та специфічні принципи діагностики.