Російське імперське законодавство щодо євреїв кінця XVIII – ХІХ ст. - Доценко, В.О. (Культура народов Причерноморья, 2012)
В законодавстві Російської імперії щодо національних громад, вагоме місце займають нормативно-правові акти, які регламентували статус та умови проживання єврейської меншини. Тому метою даної розвідки є аналіз Російського законодавства щодо євреїв з кінця XVIII і до початку ХХ ст.