Методика чисельного аналізу залежності інтегрального індексу від зміни значень первинних показників - Волощук, Р.В.; Степашко, В.С. (Індуктивне моделювання складних систем, 2011)
В роботі розробляється методика чисельного аналізу ступеня залежності інтегрального індексу стану складної системи від зміни первинних показників у всьому діапазоні їхніх значень. Це виконується на прикладі інтегрального індексу інвестиційної безпеки України з метою пошуку напрямків ефективних управлінських рішень в інвестиційній сфері.