Адаптивне формування дублюючих рівнів в структурі ієрархічних систем багаторівневого соціогігієнічного моніторингу - Голуб, С.В.; Немченко, В.Ю. (Індуктивне моделювання складних систем, 2011)
Вдосконалено метод формування структури перетворення інформації шляхом адаптивного формування дублюючих рівнів. Встановлено, що використання адаптування дублюючих рівнів, на відміну від дублювання рівнів без адаптування, дозволяє покращити значення критерію регулярності вихідних даних в середньому на 4 %.