Метод параметричної ідентифікації макромоделі у вигляді інтервального різницевого оператора із розділенням вибірки даних - Дивак, Т.М. (Індуктивне моделювання складних систем, 2011)
В статті розглянуто проблему параметричної ідентифікації нелінійного інтервального різницевого оператора. Запропоновано і апробовано алгоритм, що базується на використанні основної та перевірочної вибірки для знаходження параметрів оператора.