Статистичний підхід до розв’язання детермінованих задач ідентифікації - Тимченко, А.А.; Бойко, В.В.; Скоробрещук, В.В.; Гаврилей, О.М. (Індуктивне моделювання складних систем, 2011)
В статті поданий до розгляду результати використання системною підходу до методів розв'язання детермінованих задач ідентифікації. Проведено ряд експериментів пошуку апроксимуючих залежностей різної складності (лінійності), починаючи з найбільш складних і поступово спрощуючи до простого виду поліному. Розглянуті задачі ідентифікації дають можливість пошуку на ЕОМ функціональних залежностей детермінованого виду, які включають в ссбс прості функції та їхні перетворення (типу статичних характеристик).