Комп’ютерний експеримент в дослідженні ефективності методів індуктивного моделювання - Єфіменко, С.М. (Індуктивне моделювання складних систем, 2012)
В роботі виконано порівняльний аналіз відомих підходів до експериментального дослідження ефективності методів моделювання за даними спостережень. Описано загальну методику комплексного дослідження методів побудови моделей та їх компонентів за допомогою чисельних експериментів. Показано ефективність обчислювального комп’ютерного експерименту в дослідженні методів структурно-параметричної ідентифікації.