Особливості процесів керування при створенні сімейств програмних систем - Лавріщева, К.М.; Коваль, Г.І.; Слабоспицька, О.О.; Колєснік, А.Л. (Інститут програмних систем НАН України, 2009)
Розглянуто особливості процесів керування в інженерії сімейств програмних систем (СПС), зокрема, нові функції процесу керування конфігурацією, який інтегрований з базовим процесом розроблення (БПР) готових ресурсів та БПР ПС і узгоджує їх виконання. Запропоновано формалізацію СПС і БПР СПС із залученням формалізму сімейства процесів та надано методологічне ядро математичного апарата його підтримки.