Структура зовнішнього державного боргу України та особливості його обслуговування - Матвєєва, Ю.М. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2009)
В статті визначено динаміку державного зовнішнього боргу та зміни в його структурі. Обґрунтовано необхідність здійснення державами зовнішніх запозичень, як інструменту пом’якшення фінансових проблем та пожвавлення економічної діяльності в країні.