Автоматно-імовірнісна модель підтримки прийняття рішень при використанні ресурсної бази комерційного банку за умов економічної кризи - Кайдан, Л.І.; Духота, Є.В. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2009)
Запропонована автоматно-імовірнісна модель формування джерел залучення та напрямів розміщення ресурсної бази комерційного банку, яка надає можливість проведення внутрішньобанківського моніторингу стану використання ресурсів банку з метою дотримання нормативів ліквідності.