Ієрархічна логіко-лінгвістична модель оцінювання інвестиційного потенціалу України з урахуванням ризику - Великоіваненко, Г.І.; Мірошниченко, І.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою даного дослідження є розроблення концептуального підходу до побудови економіко-математичних моделей оцінювання інвестиційного потенціалу України. Поставлена мета зумовила необхідність вирішення таких наукових завдань: аналіз чинників формування та критеріїв оцінювання інвестиційного потенціалу; побудова ієрархічної моделі оцінювання інвестиційного потенціалу України; визначення основних етапів, методів аналізу та інструментарію моделювання даного процесу.