Теоретико-експериментальні дослідження згину тришарових брусів - Горик, О.В.; Піскунов, В.Г.; Чередніков, В.М. (Проблемы прочности, 2000)
Наведено результати теоретико-експериментальних досліджень задач згину композитних неоднорідних брусів тришарової структури. Порівнянню результатів теоретичних розрахунків з експериментальними даними підлягали основні співвідношення напружено-дефор- мованого стану за класичною та уточненою некласичною теоріями згину композитних брусів. Некласичну теорію побудовано на гіпотезі, яка враховує викривлення (депланацію) перерізів внаслідок деформацій поперечного зсуву. Для дослідження використано результати експериментального вивчення згину тришарових зразків.