Аналіз зовнішнього державного боргу та макроекономічних показників за допомогою багатофакторного моделювання - Матвєєва, Ю.М. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2012)
В статті за допомогою багатофакторного моделювання аналізується потенційний вплив макроекономічних показників економічного розвитку країни на зміни в динаміці зовнішнього державного боргу. Побудовано лінійну модель, яка відображає взаємозалежність факторів, що досліджуються. Зроблені висновки щодо отриманих результатів.