Аналіз та оцінка фінансової стійкості підприємств при виборі суб’єктів для довгострокового кредитування регіональними комерційними банками - Соболевська, Л.І.; Кайдан, Л.І. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2012)
В рамках створення методологічних засад розробки системи економіко-математичних моделей підтримки прийняття рішень регіональними банками при розподілі фінансових ресурсів між підприємствами розглядається задача оцінки фінансової стійкості підприємств регіону. У якості можливого підходу до вирішення даної задачі розглядається побудова та використання такої моделі як байєсівська мережа.