Образ людини в освітньому вченні Г. Г. Ващенка - Довбня, В. (Сiверянський лiтопис, 2008)
Висвітлюються антропологічні погляди українського філософа-педагога 10-60-х рр. XX ст. Г. Ващенка. Автор вважає, що Г. Ващенко, спираючись на ідею автономності та індивідуальної людської свободи, формує образ “вольової, характеристичної” людини доби індустріальної цивілізації.