Стан рослин та його діагностика - Артеменко, Д.М.; Федак, В.С. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2012)
Розглянуто основні риси діагностики стану в рослинництві, визначені вимоги до вибору ознак стану для діагностики, запропоновано формалізований спосіб вибору діагностичних ознак та показано інструментальні засоби вимірювання діагностичних ознак.