Особливості нормування оборотних коштів за окремими їх елементами на промислових підприємствах - Лиса, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Розгляд існуючої практики процесу обґрунтування розміру матеріальних оборотних коштів підприємств показав, що діючі методи їх кількісної оцінки не враховують певних організаційно-технічних, фінансових та інших особливостей функціонування об'єкта, які спричиняють суттєвий вплив на величину потреби підприємства в оборотних коштах. З метою адаптації існуючої процедури нормування оборотних коштів у незавершеному виробництві та в запасах готової продукції до сучасних умов господарювання пропонується експрес-метод оперативного планування обсягу оборотних коштів у незавершеному виробництві та методичний підхід до розрахунку обсягу оборотних коштів у запасах готової продукції.