Аксіологічні виміри душпастирства у творах Іоана Золотоустого - Білоус, С.І. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
Стаття Світлани Білоус "Аксіологічні виміри душпастирства у творах Іоана Золотоустого" присвячена пошуку джерел духовної опіки над людиною, витоки яких автор бачить у християнському середньовіччі. Життя і творча спадщина Іоана Золотоустого – яскравий приклад пояснення сутності й визначення ціннісної природи душпастирювання крізь призму поняття священства.