Про теоретичне дослідження методу ОМК-Н - Сіренко, С.І. (Теорія оптимальних рішень, 2009)
Розглядається гібридний метаевристичиий метод комбінаторної оптмізації ОМК-Н та досліджується його збіжність. Виведені обмеження на алгоритми методу, які формують клас алгоритмів, збіжних за значенням до оптимального розв'язку задачі.