Оптимізація паралельних алгоритмів розв’язування задач з розрідженими матрицями - Попов, О.В. (Теорія оптимальних рішень, 2009)
Розглядаються проблеми організації обчислення розв’язків систем лінійних алгебраїчних рівнянь та часткової узагальненої алгебраїчної проблеми власних значень з розрідженими симетричними матрицями. Запропоновано модифікацію паралельних алгоритмів розв’язування систем лінійних алгебраїчних рівнянь з розрідженими трикутними матрицями для підвищення ефективності розпаралелювання.