Ефективність використання коефіцієнтів непропорційності циклу при визначенні деформаційного зміцнення - Бородій, М.В. (Проблемы прочности, 2001)
Проаналізовано ефективність прогнозування деформаційного зміцнення металевих матеріалів при малоцикловій втомі в умовах непропорційного двовісного деформування. Визначальним параметром може служити коефіцієнт непропорційності циклу, що характеризує геометрію циклу деформування. Проведено порівняльний аналіз ефективності застосування в розрахунковій практиці найбільш відомих коефіцієнтів непропорційності для визначення рівнів додаткового зміцнення матеріалу в стані стабілізації його циклічних властивостей.