Наближений метод розв’язування класу нелінійних варіаційних нерівностей з обмеженням на границі області - Саженюк, В.С. (Математичні машини і системи, 2009)
Для розв’язування класу нелінійних варіаційних нерівностей з обмеженням на границі довільної області пропонується чисельний метод, який базується на застосуванні методів фіктивних областей та сіток. Дається обґрунтування методу у вигляді теорем про збіжність. Отримані оцінки швидкості збіжності.