Особливості опитування експертів при побудові логічних моделей управління складними об’єктами - Вавіленкова, А.І. (Математичні машини і системи, 2009)
Розглянуто модель управління складним об’єктом у загальному випадку, проаналізовано її складові та запропоновано методику експертного опитування для отримання множини способів впливу на об’єкт управління. Продемонстровано основні стадії та методи експертного опитування, сформовано запитання в загальній формі для проведення анкетування, предметною областю якого є складні об’єкти управління.