Стрибкоподібна деформація сплаву АМгб при розтязі - Ясній, П.В.; Федак, С.І.; Гладьо, В.Б.; Галущак, М.П. (Проблемы прочности, 2004)
Описано та обгрунтовано гіпотезу взаємозв’язку стрибкоподібної деформації при статичному розтязі у м’якому режимі навантажування сплаву АМг6 з руйнуванням дисперсних включень другої фази. Виявлено залежність величини стрибкоподібних приростів деформації від розміру дисперсних фаз і розподілу їх у даному сплаві. Запропоновано методику прогнозування стрибкоподібної деформації сплаву на основі гістограми розподілу дисперсних частинок у первинному матеріалі.