Про перехід від моделі до натурного тіла при фотопружному моделюванні задач механіки ортотропних тіл - Малежик, М.П.; Зубов, В.І. (Проблемы прочности, 2004)
Пропонується спосіб перерахування динамічних напружень із фотопружної моделі на натурне тіло в плоских задачах механіки ортотропних тіл. Для оцінки способу проводиться перерахування напружень у задачі, що має теоретичний розв’язок.