Математичне моделювання масопереносу зі змінними коефіцієнтами дифузії для неоднорідних обмежених магнітних середовищ - Бабій, Н.В.; Петрик, М.Р. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2010)
Методами інтегрального перетворення Ганкеля 1-го роду і фундаментальних функцій Коші вперше побудований точний аналітичний розв’язок математичної моделі дифузційного масопереносу для неоднорідного циліндричного обмеженого адсорбційного середовища і системою n-інтерфейсних меж із заданими 4n+3 нестаціонарними режимами масопереносу на масообмінних межах. Розроблені нові рекурентні алгоритми та обчислювальні процедури для побудови матриць функцій впливу, породжених неоднорідностями системи, крайовими умовами та системою інтерфейсних умов.