Взаємозв'язок між пластичною деформацією і мікроструктурними параметрами в умовах активного розтягу і повзучості сплаву АМг6 - Ясній, П.В.; Гладьо, В.Б.; Федак, С.І. (Проблемы прочности, 2004)
Досліджено взаємозв’язок між пластичною деформацією сплаву АМг6 в умовах квазістатичного і комбінованого розтягу, повзучості, динамічної повзучості і густиною дислокацій. Виявлено, що зростання пластичної деформації за наявності циклічної складової навантаження задовільно узгоджується зі збільшенням густини дислокацій матеріалу. Запропоновано залежності для розрахунку густини дислокацій (пластичної деформації) в матеріалі за наявності циклічної складової навантаження.