Умови існування пізньопалеолітичної людини басейну Десни - Пашкевич, Г. (Сiверянський лiтопис, 2008)
Стоянка Мізин уходить до групи пізньопалеолітичних пам’яток Східної Європи, які протягом багатьох років досить детально комплексно вивчаються спеціалістами різних галузей – археологами, палеогеографами, палеопедологами, палінологами, палеозоологами та ін. Завдання таких досліджень – відтворити природне оточення давньої людини, показати його взаємодію з нею.