Формування оптимального товарного портфелю підприємства на основі теорії обмежень систем - Білогай, Ю.В.; Дунаєва, Т.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2010)
У статті розглянуто основні теоретичні аспекти теорії обмежень систем, зокрема процес прийняття управлінських рішень у формуванні найвигіднішого для підприємства товарного портфелю, сформульовано задачу лінійного програмування на основі показників, які використовує теорія обмежень та порівняно результати, отримані на основі ТОС та АВС.