Алгоритми реалізації методу вироджених ядер при розв’язанні інтегральних рівнянь Вольтерри - Верлань, Д.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2010)
У статті розглянуто чисельний алгоритм розв’язку інтегрального рівняння Вольтерри ІІ роду з ядром довільного вигляду. При цьому довільне ядро попередньо приводиться до виродженого вигляду за допомогою ітераційно-варіаційного методу. Шляхом обчислювальних експериментів оцінено даний метод.